Notice: The called constructor method for WP_Widget in qTranslateWidget is deprecated since version 4.3.0! Use
__construct()
instead. in /home/hcndbeac/public_html/hcndbeachclub.com/wp-includes/functions.php on line 3903
Hacienda Beach Club Arts |

Art

Стефан Божков е свободен артист със свободен дух, който обича да получава и да раздава любов и това личи и прозира неизбежно в неговите работи и изложбите, които представя.
Заедно със собствениците на Hacienda Beach, решават да представят неговите творби в самото заведение, за да може посетителите да се наслаждават,
освен на прекрасния плаж , но и на ART елементи. Всички творби са поставени точно там където биха паснали най-добре.
Историята на гребена с прогорените зъбци е вдъхновена от видео на Марина Абрамович, а именно как си реше косата и през цялото време говори за изкуството и това как то трябва да бъде красиво,
артиста трябва да бъде красив….и на него му хрумва идеята, че при толкова ресане зъбците на гребена се възпламеняват и могат да изгорят.
Това е именно и причината творбата да е посветена на нея.
Другата част от работата му, която може да видите в Hacienda Beach представляват - тенекии, стояли години в училищните стаи върху които e имало печки с които са се отоплявали тези стаи.
„Те са отоплявали науката и вече са излезли извън употреба” разказва авторът.
“При тях говорим за замръзналата топлина и за това те имат вид… все едно цялата ни жарава, цялата култура е замръзнала и създават асоциация за пейзаж или мъжки дамски портрет. “
Следващата творба е доста интимна. Става въпрос за авторската книга, която е направил по Робърт Бърнс, в техника - „Литография”.
12 литографии по 12 песни на този световно известен Бард. По стените в Hacienda Beach може да разгледате на български и английски 6 от тези творби.
“Това е една провокация към клиентите и персонала, които могат да прочетат за тази любов, която е съществувала между мъжа и жената, която съществува….
Именно чарът и свободата, която лъха от Hacienda ме провокира да направя тази изложба именно по този нестандартен начин на това място”.
Стефан Божков и Кольо Карамфилов съвместно с Hacienda стартират ART проекти, като изложби и инсталации, които ще се осъществят това лято не само в заведението но и по самият плаж!


Exhibition

30 of June